Nisan 08, 2014

Sen benim Yaradan'dan ötürü yaradılanı sevişim,bir adım gelene on adım gidişim ve herkesi olduğu gibi kabul edişimsin. sen benim bugünüme şükür ve yarınıma dua edişim,azla yetinişim,çoğa göz dikmeyişimsin ve kapanmayan avuç içimsin... Sinan YAĞMUR

Çok sevdiğin insanlar olmadan hayat devam etmez sanırsın.
Ha tamam devam eder hem de bal gibi eder.Aynı şeyler yine gelir başına.Yine alarmı kapatır uyursun.Yine kaçırırsın okulun servisini.Geceyarısı eve korka korka gelirken o köpek yine çıkar karşına bir çöp konteynerinin arkasından.Ölesiye korkarsın ama ölmezsin.

Önceden korkudan ölüyordum diyordun ya hani artık kuramazsın o cümleyi.Ölmekle bağdaştıramazsın hayattayken yapılan hiçbir eylemi çünkü.Zamanın nasıl geçtiği bir süreliğine bile olsa umrunda olur.Çünkü zamansız gitmişlerdir senden gidenler.Artık yaşamak kavramını karşılaştıracağın bir başka kavram vardır anılarında.

Ve birine kızarken belki de daha çok düşüneceksin.Küs ayrılmak en büyük ceza ardında bıraktığın için çünkü.En son hatırladığın şey kahkahalar olmalı.Bir an bile üzülmemelisin anılarınız için.

Bugün bunu yazarken birçok kişiyi kaybetmiş olarak yazmıyorum evet ama o kadar çok "ellerimden kayıp gidiyordu" diyebileceğim olay yaşadım ki.Ölüm denen şeyin acımasızlığı inanılmaz.Hissedilenleri kimse azaltamaz zaman denen şey tek çare..Ama önemli olan onların kıymetini bilmek ve bir kere de olsa fazladan onları görebilmek.

Üzülmenin hiçbir şeye çare olmadığı da aşikar..Yeter ki gün eksilmesin penceremden demiş ya üstat..Yeter ki gün eksiltmesin sevdiklerimin penceresinden diyorum ben de..
Umarım bir olay yaşamaya gerek olmadan kıymetini bilirsiniz gerçekten hayatınızı paylaştıklarınızın..





 

-Herkes geçer diyor.Geçer mi Efendim ?
-Herkes ne bilir acımı Olric ?
Her gün biraz daha acır sonra, biraz daha ve biraz daha.. Ama en sonunda ne olur biliyor musun Olric ? Geçmez evet geçmez. Geçti sanırsın ama, geçmez... Örneğin, alışverişe çıkarsın bir mağazaya girersin. Öyle bir şarkı çalmaya başlar ki hatırlatır, dağıtır. Geçmez...
Geçer sanırsın ama geçmez.. Daha az akla gelmeye başlar, alışıyorum galiba dersin. Arkadaşlardan biri görmüştür onu biriyle bir yerde bir şeyler içerken.. Boğazın kurur, yutkunamazsın ama geçmez... Geçer sanırsın ama geçmez..
.....
Hayal kırılır, parçalar esner. Dağılır, ama geçmez.. Acır ama, geçmez Olric.
.....
Oğuz ATAY - Tutunamayanlar

2 yorum:

Unknown dedi ki...

Sen benim Yaradan'dan ötürü yaradılanı sevişim,bir adım gelene on adım gidişim ve herkesi olduğu gibi kabul edişimsin. sen benim bugünüme şükür ve yarınıma dua edişim,azla yetinişim,çoğa göz dikmeyişimsin ve kapanmayan avuç içimsin. Bu Yusuf Duman'in Ahbinel Aşk adlı kitabından bir şiir. Sinan yağmura ait değil.

Bilge K. dedi ki...

Bilmiyordum teşekkür ederim, o kitaptan aldığım için yazmıştım direk :)

트윗하기